Gezondheidscentrum De Ruwaard Oss krijgt vorm

In het tweede kwartaal 2022 zal Gezondheidscentrum De Ruwaard in Oss een feit zijn. Dit centrum is een initiatief van huisartsenpraktijken Talmastraat, D’n Iemhof, Bredero en apotheek Hofsteede. Het centrum komt op de huidige locatie van wijkcentrum D’n Iemhof.

De initiatiefnemers worden zelf eigenaar van het gezondheidscentrum en hebben Verkerk Zorgwerk in de arm genomen om hen gedurende het hele ontwikkelingstraject terzijde te staan. Verkerk Zorgwerk heeft zo een actieve rol gespeeld bij het tot stand komen van het deelnemersveld, de onderhandelingen met de gemeente, begeleiding van het groepsproces en het financieringstraject.

Ruimte voor complementaire zorgverleners

De huisartsen en apotheek worden versterkt met Psychologenpraktijk Oss, BeterThuis Fysiotherapie en Ergotherapie, Fysio Centrum Oss, diëtist Ruth en Podotherapie Peeters. Er is nog beperkt ruimte beschikbaar voor complementaire zorgverleners. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met Verkerk Zorgwerk.

Naar verwachting zal de bouw in april 2021 van start gaan, direct na de sloop van het huidige wijkcentrum D’n Iemhof. Het ontwerp van het nieuwe gezondheidscentrum is van homemade architectuur uit Vleuten en beslaat circa 2.200 m².

Beeld: Homemade architectuur

Verkerk Zorgwerk

• verbindt partijen
• 20 jaar ervaring
• 60 gezondheidscentra gerealiseerd